Sprekerslijst Congres Circulaire Economie bekend: André Kuipers komt ook!

Op het congres Circulaire Economie, dat op 5 oktober 2017 in Oosterwolde (FRL) wordt gehouden, komen de theorie en praktijk samen in een interessant programma. Met sprekers én een tour langs aansprekende circulaire voorbeelden in Noord-Nederland. Ontdek tijdens het congres de succesvolle noordelijke aanpak en de praktische uitwerking van inspirerend, circulair ondernemerschap.

Tijdens het congres, op het terrein van ECOstyle in Oosterwolde, komt de theorie voorbij met Eva Gladek. Zij is oprichtser van Metabolic en heeft een zeer inspirerende opvatting over circulariteit. Er volgt een scherpe visie op duurzaamheid van Willem Ferwerda. Wiebe Draijer, voorzitter Raad van Bestuur Rabobank, deelt zijn visie over hoe circulaire economie ingrijpt op ondernemerschap. Met behulp van Claudy Jongstra, wereldvermaard kunstenaars,  duiken we in de duurzame kunst. Tot slot verbreedt André Kuipers de Noordelijke visie naar de schaal van het heelal. Kuipers is al twee keer in de ruimte geweest en treedt op in het Ziggodome met zijn eigen SpaceXperience.

Het congres wordt geleid door Talitha Muusse. Muusse was onlangs nog dagvoorzitter op de innovatiedag Making Waves waar Kofi Annan ook op bezoek was.

 

Het middagprogramma van het congres staat in het teken van praktijkvoorbeelden. Op 6 thema’s bezoeken de congresgangers locaties in Noord Nederland waar het verschil wordt gemaakt.

 

Het congres Circulaire Economie is een initiatief van de drie noordelijke provincies, Drenthe, Fryslân en Groningen, en de vereniging Circulair Friesland. U kunt het congres ook bezoeken, er zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar, kijk op www.circulairnoordnl.com

Geef een reactie